Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн
Доорх нэр төрлийн сүүн бүтээгдэхүүнүүдийн түүхий эд, нэмэлтүүд- Үндсэн түүхий эд
- Амт, өнгө болон бусад МЭҮзүүлэлтэд нөлөөлөх нэмэлтүүд
- Биет болон тогтвортой байдалд нөлөөлөх нэмэлтүүд
Үндсэн түүхий эд
Сүүн бүтээгдэхүүн:
- Хуурай сүү
- Хатаасан шар сүү
- Өтгөрүүлсэн сүү
- Сүүн шанз, паста
Сахар
Сиропууд:
- Глюкозфруктозын сироп
- Глюкозын сироп
- Инвертын сироп
- Хуурай глюкозын сироп
Эзэлхүүнт чихэр оруулагчид:
- Талст фруктоз
- Декстроз
Тос:
- Тропик тос
- Сүүний тос орлуулагч
- Шортенинг
- Маргарин
Какао найрлага:
- Какао-нунтаг
- Шанз
- Төрөл бүрийн шоколад
Төрөл бүрийн самар
Амт, өнгө болон бусад МЭҮзүүлэлтэд нөлөөлөх нэмэлтүүд
Ароматизатор:
- Натураль (FTNF)
- Натураль (WONF)
- Натураль төст (NI)
Эмульсжүүлэгч
Жүүсний сууриуд
Компаунд
Биежүүлэгчид (пульпа/целлсы/кусочки)
Жимс, жимсгэний суурь, пюре
Ногооны концентратууд, пюре
Жимс, жимсгэний дүүргэгчид
Ургамлын экстрактууд, цайны ханд
Хүчлүүд болон хүчиллэг тохируулагчид
Модификатор, амт сайжруулагчид
Амт тодруулагч
Будаг:
- Будагч жүүс
- Натураль будаг
- Хиймэл будаг
Биет болон тогтвортой байдалд нөлөөлөх нэмэлтүүд
Өтгөрүүлэгч, тогтворжуулагч:
- Агар
- Альгинат
- Каррагеннан
- Хүнсний давирхай
- Пектин
- Ургамлын эслэг
- Целлюлоз ба түүний үүсмэлүүд
- Хувиргасан цардуул
Цардуул ба түүний хольцууд
Эмульсжүүлэгч
Холимог эмульсжүүлэгч
Эмульсжүүлэгч –тогтворжуулагч
Сахар орлуулагч
Сахар орлуулагч (интенсивный)
Ургамлын гаралтай сахар орлуулагч
Хүчлүүд, хүчиллэг тохируулагчид
Фосфат, түүний хольмог
Функциональ цогц холимогууд
Нөөшлөгч, үл исэлдүүлэгчид
Амин хүчлүүд, тэдгээрийн холимгууд
Витаминууд, тэдгээрийн премикс
Амин дэм- эрдсийн премикс
Микроэлементүүд болон микронутриентүүд
Ургамлын экстрактууд
Жимсний нунтаг болон криспи
Жимс, жимсгэний дүүргэгчид, шанз болон джем
Биежүүлэгч агентууд
Дүүргэгчид болон чимэглэлийн цацлагууд
Хөрөнгө
Ферментийн бэлдмэлүүд